Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tutustu palveluihin ennen varaamista

HINNASTO

  • Puolituinen 35€ - ohjelman kesto n.1,5h   Kerrataan kentällä perusavut ja kun tuntuu hyvältä, siirrytään hiekkateille aitojen maalaismaisemien katveeseen - soveltuu pienen tauon jälkeen hevosen selkään palaaville tai muuten aiemmin ratsastaneille. Edellyttää kuitenkin perusasioiden hallintaa myös juoksuaskellajissa
  • Parituinen 50€ - ohjelman kesto reilut 2h   Kerrataan kentällä perusavut ja tehdään reipas maastolenkki hiekkateillä ja metsäpoluilla. Ratsastajan tulee pystyä hallitsemaan ratsunsa kaikissa askellajeissa myös aitojen ulkopuolella.
  • Minilaavunen 60€ - ohjelman kesto n.2,5h   Tämä retki soveltuu myös pienen tauon jälkeen hevosen selkään palaaville tai muuten aremmille ratsastajille rauhallisen vauhtinsa ansiosta, edellyttää kuitenkin perusasioiden hallintaa myös juoksuaskellajissa. Kentällä selkään nousun jälkeen tarkistetaan hallintalaitteet ja kun tuntuu hyvältä siirrytään hiekkateille maastoretkelle aitojen maalaismaisemien katveeseen. Laavulla nautitaan retkieväistä nuotion äärellä.
  • Laavunen 60€ - ohjelman kesto n. 2,5h   Kerrataan kentällä perusavut ja kun tuntuu hyvältä siirrytään hiekkateille maastoretkelle aitojen maalaismaisemien katveeseen. Laavulla nautitaan retkieväistä nuotion äärellä.
  • Maastonen 70€ - ohjelman kesto n. 3-3,5h     Kerrataan kentällä perusavut ja tehdään reipas maastolenkki hiekkateillä ja metsäpoluilla. Laavulla nautitaan retkieväistä nuotion äärellä. Ratsastajan tulee pystyä hallitsemaan ratsunsa myös liikenteessä.
  • Lapin vaellus 100€ - ohjelman kesto n. 4,5-5h     Noustaan selkään kentällä ja pienen alkuharjoittelun jälkeen otetaan suunta Lappiin matkaten hiekkateitä ja metsäpolkuja pitkin erämökille keittolounaalle ja hetken huilittua palaillaan rauhakseen takaisin. Ratsastajan tulee pystyä ratsastamaan kaikissa askellajeissa (käynti, töltti/ravi, laukka. 

Maastoretkien varausmaksu on 15€/henkilö tallin tilille FI59 5630 5920 0088 57, varausmaksua ei palauteta ellei retki peruunnu tallin puolesta. Loppumaksu maksetaan käteisellä ratsastuksen yhteydessä tai samaiselle pankkitilille etukäteen, jolloin kuitti mukaan retkelle tullessasi. Meille käyvät maksuksi myös Smartum sekä ePassi! 

Yleistä maastoretkistä

Maastoratsastusretkiä järjestetään vaikka joka päivä tilauksesta ympäri vuoden kauniissa Kodisjoen metsissä ja peltomaisemissa. Kalenteri-sivulta näet jo olemassa olevia varauksia ja mukaan voi tulla yksin tai porukalla. Maastoihin lähtiessä ratsastajien on pääsääntöisesti osattava ratsastaa ravissa ja laukassa, tölttiin saadaan ohjeet kentällä retken alkaessa. Ikäraja maastoihin on 12v., vanhempien matkassa kokeneempien lasten osalle rajasta voidaan joustaa. Palvelut ovat räätälöitävissä toiveiden mukaisesti, joten soita tai mailaa ja sovitellaan juuri Teille sopiva ohjelma!

Ratsastusretkillemme saavuttaessa tule paikalle hevosten jakoon ja varusteluun puolta tuntia ennen retken aloitusta ja varaa hetki purkamiseen tunnin jälkeen ohjaajan avustamana. Jollet ehdi ajoissa paikalle, olethan ystävällinen ja infoat meitä että olet kuitenkin tulossa jotta tiedämme laittaa ratsuasi valmiiksi

Varaukset

Varaukset ja kyselyt tehdään soittamalla tai yhteydenottolomakkeella. Erityistä soittoaikaa meillä ei ole, mutta parhaiten tavoittaa arkisin klo 9 - 17 tai 21 - 22. Hevosen selässä tai tuntia pitäessä puhelimeen ei vastata, mutta viestin jättäessäsi saat vastauksen kun ohjaaja vapautuu.

Kerro varatessasi:
- mitä haluat
- tuletko yksin vai porukalla
- paljonko hevoskokemusta on vai oletko ensikertalainen, OLE REHELLINEN JA REALISTINEN, 10 vuoden tauon jälkeen kilparatsastajakaan ei ole enää kokenut ratsastaja eikä silloin tällöin tunneilla vuoden mittaan poikennut varmastikaan vielä ole kokenut
- onko ryhmässäsi lapsia, aikuisia, miehiä, erityisen pieni- tai suurikokoisia ratsastajia ja millainen ratsastuskokemus jokaisella on takanaan
- jos on jotain muuta erityistä, esim. laukkapelko tai olet hiljattain pudonnut selästä.

Mukaan tarvitset

 - säänmukaisen vaatetuksen, AINA pitkät housut, joilla liikkuminen on helppoa ja joissa ei ole paksuja sisäsaumoja, erityisesti talvella riittävästi lämmintä ylle
- tukevat, korolliset jalkineet. Talvella talvijalkineet, ei kumisaappaita!
- kypärä, pakollinen joka ratsastajalla, voit lainata myös tallilta - talvella kypärän alle sopiva myssy tai huivi
- ratsastukseen soveltuvat hanskat, joilla saa pidettyä ohjista hyvin kiinni
- sadesäällä sadevarusteet päälle, vaihtovaatteet voi ottaa matkaan jotta saa kuivat päälle ennen kotiinlähtöä
- mieluusti iloista, reipasta mieltä!

Peruutukset

Ratsastusten peruutukset tehdään aina mahdollisimman aikaisin. Maastoretkien peruutukset tehdään vähintään viikkoa ennen. Viimehetken peruutukset tehdään aina soittamalla numeroon 040 736 6066 ja jättämällä viesti vastaajaan, jollei ohjaajaa tavoita! Ajoissa peruttujen maastojen varausmaksut hyvitetään seuraavaa varausta tehdessäsi. Sairastapauksissa toimittamalla lääkärintodistuksen varausmaksu hyvitetään seuraavan varauksen yhteyessä. Peruuttamatta jääneistä retkistä veloitetamme täyden hinnan. Pääosin ratsastamme säistä riippumatta, myrskyn ollessa vaarallista tai pakkasen laskiessa alle -15, voidaan retket/tunnit perua tallin puolesta, josta ilmoitamme henkilökohtaisesti. Sadesäällä tallilta voi lainata sadetakkeja.

Vakuutukset

Tallimme on Suomen Ratsastajainliitto Ry:n hyväksymä harrastetalli ja sen myötä meillä on toiminnan vastuuvakuutus. Suosittelemme liittymistä SRL:n jäseneksi tai Green card:ia saadaksesi LähiTapiolan tapaturmavakuutuksen. Jokaisen ratsastamaan tulevan on huomioitava, että vaikka hevoset ovat melkoisia viilipyttyjä ja kokeneita konkareita työssään, on kyse kuitenkin elävistä eläimistä. Näin ollen jokaisen on tiedostettava ratsastukseen olennaisena osana kuuluvat riskit.