VAIN PARASTA HEVOSYSTÄVÄLLESI

Karsina- ja pihattopaikat

Ratsastuskeskus Baldur on 2020 avattu toimintakeskus hevosharrastajille rotuun ja kokoon katsomatta. Keskus sijaitsee loistavan lähellä asutuskeskusta ja kuitenkin niin omassa rauhassaan että hevoset saavat elää ilman jatkuvaa liikenteen humua metsän keskellä.

Hevostalli on rakennettu EPS- elementeistä jonka myötä talli on valoisa, lämpöeristetty ja hygieeninen. Tallin 16 karsinaa ovat 3x3m kooltaan vesiautomaatein varustettuina, tallin 3m leveät käytävät helpottavat hevosten turvallista käsittelyä tallissa. Pihattopäätyyn mahtuu n. 24 issikkaa enintään neljään erillislaumaan jaettuina. Pihatossa on vesiautomaatit ja hevoset ruokitaan sisälle ruokintaseinämän avulla. Pihattohevoset valmistellaan ratsastukseen käytävällä tai karsinoissa ja pääosin tallin tuntiratsut asustavat pihaton puolella. Tallista löytyy hevosten pesukarsina/kengitystila, varustehuone, erillinen loimien kuivatushuone, rehuhuone, iso kerhohuone sekä vessat ja suihku. Ratsastuskenttä on 80metriä pitkä ja 22 metriä leveä, valaistu kivituhkakenttä joten siellä mahtuu useampikin ryhmä ratsaille omissa osastoissaan tarvittaessa. Kentän pohjaa huolletaan säännöllisesti kesäaikaan ja talvella se aurataan kunnon talvipohjalle kun lumi peittää pohjan.

Kelien kurjistuessa päästään 60x22 kokoiseen maneesiin suojaan. Maneesi on myös EPS-elemettirakenteinen joten halli pysyy kesällä viileämpänä ja talvella ulkoilmaa lämpimämpänä, valoisuutta tuovat isot ikkunat ja valkoiset seinät led-valojen lisäksi. Hiekkapohjaa lanataan ja äestetään tarpeen mukaan ja se pyritään pitämään soveltuvana monipuoliseen harrastamiseen, toki askellajiratsujen tarpeisiin erityisesti vastaten joten kovin upottavaksi sitä ei ainakaan pyritä saamaan.

Tilan ympäri kulkee metsäpolkuja joita pitkin jaloitella, reitti on lähes kilometrin mittainen. Pidempiä maastoretkiä varten Sorkan ja Haapasaaren alueeltä löytyy paljon hiekkateitä ja metsäpolkuja.

Rakennettujen ratsastustilojen käyttöoikeus kuuluu hevosenhoitopaikan hintaan ratsastuskoulutoiminnan puitteissa. Maneesin käyttöön pyritään kehittämään lukujärjestys joka mahdollistaa yksityisasiakkaillekin mukavat harjoittelumahdollisuudet vaikka tuntitoiminta onkin etusijalla, maneesia voidaan osalle tunneista jakaa kahtia jolloin samaan tilaan sopii eri toimintoja.

Hevosten hoitomaksu sisältää:

 • Karsinapaikka, sen siivous kerran päivässä ja kuivitus tai 
 • Pihattopaikka laumassa
 • Ruokinta hintaan sisältyvillä perusrehuilla (punnittu esikuivattu säilöheinä 4xpäivässä, kaura, kivennäinen)
 • Tarhaus hevoselle sopivassa laumassa tai yksin
 • Ratsastustilojen käyttö tuntitoiminta huomioiden
 • Hevosen normaalin hyvinvoinnin ja terveydentilan seuranta päivittäisen normaalin käsittelyn yhteydessä
 • Sairastapauksissa informointi hevosen haltijalle ja tarvittaessa ensihoidosta vastaaminen
 • Kelien vaatiessa yhden loimen pukeminen ja riisuminen / pv ( ei ihottumaloimi)

Lisähinnoitellut palvelut ja tuotteet:

 • Säännöllisistä lisähoitotarpeista sovitaan hevoskohtaisesti, hinnoittelu erillisen hinnaston mukaan
 • Hevosten noudot kengityksiin, eläinlääkärikäynteihin tai muihin hoitoihin sovittavissa
 • Islanninhevosten läpiratsastukset ja treenaamiset sovittavissa